Ho Ho Ho Ho!

Drodzy Fundacjowicze,
Jako, że byliście grzeczni i intensywnie spędziliście ten rok na wyjazdach z Fundacją Podróże bez Granic, w prezencie na Mikołajki św. Mikołaj postanowił przygotować dla Was nowe wyzwania z Fundacją na 2020 rok (a w zasadzie to Pani Mikołajowa teraz decyduje o prezentach, ja tylko mam je rozwozić). Jest kilka cyklicznych już wyjazdów, są też premiery. A dla każdego znajdzie się coś innego:

1) dla lubiących pierogi – TRADYCYJNY JUŻ KONKURS NA WYJAZD DLA KILKU OSÓB NA UKRAINĘ DO HUCULSKIEJ CHATY (koniec kwietnia – początek maja),

2) dla surwiwalowców mających w nosie wygody – UWAGA PREMIERA !- TYGODNIOWY REJS TRADYCYJNYMI KASZUBSKIMI ŁODZIAMI POMERANKAMI PO ZATOCE PUCKIEJ I KANALE OSTRÓDZKO-ELBLĄSKIM (maj),

3) dla lubiących bujać w obłokach – PARALOTNIE (maj – czerwiec),

4) dla lubiących pedałować w pocie czoła – ROWERY, CZYLI KOLEJNY ODCINEK TRASY GREENVELO (sierpień – wrzesień),

5) dla wielbicieli westernów – UWAGA PREMIERA !- KONIE W BIAŁOGÓRZE (wrzesień – październik),

6) dla lubiących pola, lasy, łąki – COROCZNY HIT ! - LANDROWEROWY OFF-ROAD (jesień).

A dla malkontentów – polecamy całoroczne siedzenie w domu.

Pamiętajcie, plan ma charakter orientacyjny i Fundacja zastrzega sobie prawo do zmian.
Macie więc rezerwować czas i pilnie śledzić fundacyjnego facebooka i stronę internetową. Macie też licznie uczestniczyć w wyjazdach, podejmować wyzwania i dobrze się bawić. Pamiętajcie, Pani Mikołajowa bacznie Was obserwuje, a jak nie będziecie grzeczni to leniwcom wózki zardzewieją, a chodzącym sznurowadła się poplączą!

Do zobaczenia w przyszłym roku!
Pozdrawiam,
Św. Mikołaj z Laponii