W dniu 15 maja odbyło się nasze pierwsze spotkanie w ramach projektu Mój żywioł: aktywność. Pierwsze i od razu wyjatkowe bo zorganizowane w Rewie dzięki inicjatywie Marty Łaski oraz poświęcone tematowi rugby na wózkach! Podczas spotkania mieliśmy okazję obejrzeć pokazowy mecz rugby a po nim spotkać się z zawodnikami, którzy opowiedzieli nam o swoich doświadczeniach: początkach grania, trudnościach z tym zwiaznych, wyzwaniach, ale także podróżach jakie odbywają przy okazji turniejów i radości z każdego meczu.

Jednocześnie, poznaliśmy dobrze zasady gry w rugby oraz rządzące tą grą przepisy. Była także możliwość "przetestowania" specjalnych wózków do gry w rugby i spróbowania na nich jazdy i zderzeń.

Rugby na wózkach rozwijane jest w Polsce w ramach działanosci Fundacji Balian, o której działaniach mogliśmy w trakcie spotkania posłuchać.

Galeria zdjęć z wydarzenia: www.facebook.com/PodrozeBezGranic/photos/

Kolejne inspirujące spotkanie w ramach projektu Mój żywioł: aktywność odbędzie się w sierpniu w Laboratorium Innowacji Społecznych w Gdyni, gdzie spotkamy się z podróżnikiem z niepełnosprawnością, który uparcie odkywa piękno świata pomimo ograniczeń. Zapraszamy!