Zapraszamy Was do wspólnego pożegnania najintensywniejszego w ciągu 5 lat działaności Fundacji sezonu wyjazdowego 2017. Nie zamierzamy przejmować się coraz bardziej wymagającymi i niekoniecznie sprzyjającymi warunkami pogodowymi. Nic nie jest problemem, ponieważ kolejny już raz wesprą nas miłośnicy Land Rover - ów.

Co to oznacza?

• w terenówkach pokonamy trasy niedostępne o własnych siłach,
  • najbliższy możliwy kontakt z przyrodą i błotem jest nie unikniony :)
  • czekają nas malownicze widoki,
  • podróżnicza gawęda uświetniona opowieścią chłopaków z Weelchairtrip o ich wyprawie Defem po Ameryce Płudniowej,
  • impreza Andrzejkowa w doborowym towrzystwie.

Termin wyjazdu: 24.11.2017 (piątek) - 26.11.2017 (niedziela)

Zakwaterowanie: Ośrodek Wypoczynkowy „SPORTOWA OSADA” Sp. z o.o. ul. Zarzecze 12, 98-260 Burzenin, www.sportowaosada.pl
Zakwaterowanie w pokojach kilkuosobowych usytuowanych na parterze. Dojazd do pokoi możliwy wózkami inwalidzkimi. Szerokość drzwi w pokojach pozwala na wjazd wózkami inwalidzkimi. Łazienki znajdują się w pokojach. Są wyposażone w brodziki i nie dostosowane do potrzeb osób z niepełnosprawnościami. Przykładowe pokoje można obejżeć tutaj: http://www.sportowaosada.pl/index.php/pokoje.html

Grupa:  Łącznie 16 osób w tym: 10 uczestników z niepełnosprawnościami + 4 asystentów + ekipa Fundacji Podróże bez Granic.

Program wyjazdu?

Piątek 24.11.2017

• 18:00 - spotkanie grupy na dworcu PKP w Sieradzu
  • Przejazd samochodami z dworca PKP do miejsca zakwaterowania
  • ok. 19:00 - obiadokolacja i integracja

Sobota : 25.11.2017

• 9:00 - śniadanie,
  • 10:30 - wyjazd na trasę,
  • 17: 00 - pokaz filmów i opowieści o podróżach.,
  • w międzyczasie obiadokolacja
  • 20:00 - impreza Andrzejkowa! :) (Jeśli macie w swoim menu ukochaną przekąskę Andrzejkową, chcecie się nią pochwalić i poczęstować innych - zabierzcie ją ze sobą. Zorganizujemy lodówkę do przechowywania)

Niedziela 26.11.2017

• 9:00 - śniadanie,
  • pogaduchy i nicnierobienie,
  • ok. 11:30 - wyjazd na dworzec PKP Sieradz
  • ok 12:30 - pożegnanie na dworcu i samodzielny powrót do domu

PROSIMY O NIE REZERWOWANIE BILETÓW POWROTNYCH WCZEŚNIEJ NIŻ NA 13:00

Koszt wyjazdu?
Koszt wyjazdu to 80 zł - dotyczy wtłącznie osoby z niepełnosprawnością.

Koszt wyjazdu obejmuje:

• 2 noclegi,
  • przejazd samochodami na trasie: Sieradz dworzec PKP - miejsce zakwaterowania i z powrotem,
  • wyżywienie na miejscu w postaci śniadań i obiadokolacji,
  • uczestnictwo w atrakcjach przewidzianych w programie wyjazdu,
  • wsparcie załóg terenówek na trasach i na terenie miejsca zakwaterowania,
  • opieka ekipy Fundacji Podróże bez Granic,
  • opieka formalna GIFT Centrum Podróży – licencjonowanego organizatora turystyki wpisanego do rejestru organizatorów turystyki woj. mazowieckiego: www.gift.travel
  • pełne ubezpieczenie każdego z uczestników (KL, NNW,  OC).

Co należy zrobić aby pojechać?

• Do dnia 4 listopada 2017 wypełnić deklarację uczestnictwa i przesłać ją na adres: ania@podrozebezgranic.pl. Deklaracja do pobrania: DEKLARACJA; asystenci osób z niepełnosprawnością zobowiązani są wypełnic CZĘŚĆ 2 Deklaracji.
  • Do 6 listopada 2017 zaczekaź na potwierdzenie drogą mailową zakwalifikowania się na wyjazd,
  • Do 11 listopada 2017 uiścić wpłatę w wysokości 80 zł na numer konta bankowego zawartego w deklarcji uczestnictwa. W przypadku braku wpłaty w podanym terminie na wyjazd zakwalifikowana zostanie osoba z listy rezerwowej.

W przypadku otrzymania większej liczby zgłoszeń niż miejsc, o uczestnictwie decydować będzie kolejność zgłosze. Fundacja zastrzega sobie prawo wyselekcjonowania grupy najbardziej zmotywowanej i zróżnicowanej pod kątem wieku, płci, niepełnosprawności i podróżniczego doświadczenia.

Wyjazd dofinansowany ze środków zgromadzonych, dzięki przekazanymu 1% podatku.

ZAPRASZAMY!
Fundacja Podróże bez Granic